BIRDS nr 5

Verslag van de laatste droppingdag... 

VRIJDAG 16 OKTOBER 2015

Het is al weer 11 dagen geleden dat ik de laatste mozaïeksteen van dit project dropte in het plaatsje Ravenstein. En ik had er ondertussen een hard hoofd in dat er nog een reactie zou komen van een mogelijke eerlijke vinder. Maar ik had toch nog steeds hoop, daarom stelde ik dit verslag steeds een beetje uit...

Vandaag, de dag dat ik toch maar dit blog wilde gaan schrijven, kwam er echter een berichtje in mijn mail binnen van een gelukkige vinder!
Toch nog! Lotte uit Ravenstein, moeder van twee nog heel kleine kindjes, vond vanmorgen mijn steen op de kleding-container in haar straat...de Bleek. En ik kan jullie zeggen dat ik deze steen niet op een kledingcontainer in Ravenstein heb neergelegd!

Waar dan wel? Hoe verliep mijn ochtend in Ravenstein...?

Nou, vijven kwam ik die ochtend genoeg tegen, bijgevoegde foto's getuigen daarvan.
Voor de rest was het erg stil in het kleine oude centrum van Ravenstein. Tja, maandagochtend hè, de weinige winkels die er al zijn, waren uiteraard nog niet open. Wel het hotel op Marktstraat nr 14 gelukkig, want ik had ondertussen hoge nood en kon daar mooi even van het sanitair gebruik maken. De toegang daartoe was via de biljartkamer echter waar een gezelschap van wat oudere mannen net aangekomen was en waarvoor ook een lange tafel gedekt was. Maar niemand sprak mij aan, en ik kon opgelucht verder gaan met het zoeken naar een leuk plekje voor de steen.

Nu is Ravenstein niet heel groot, dat had ik al snel door, maar wel heel knus en oud. Een plekje vinden was best nog lastig. Er was een kapel op nr 5, maar ja daar was het cijfer zelf niet te zien. Er was een oud klooster op nr 5, dat denk ik verbouwd werd tot woningen, maar dat zag er ook niet echt uit als een vriendelijk plekje. Ik kwam daar tegenover wel een beeld van een valk tegen, maar ja, dit ging om de raaf nietwaar, die valk had ik al gehad in juli!
Dan was er nog de Maaspoort die op een plattegrondje nummer 5 had gekregen. Maar toen ik daar ging kijken bleek er niet echt een goed plekje te zijn om iets neer te leggen, te laag en er kwamen ook best veel auto's doorheen....
In de Kolonel Wilsstraat kwam ik een soort kunsthandel tegen op nummer 15. Daar zit wel een vijf in natuurlijk. Het had gekund, droppen daar in de vensterbank, maar die liep wel aardig schuin, dus zocht ik nog wat verder.

Er tegenover, op de hoek van de Middelstraat was een oud huis, ik denk uit 1856, gezien de grote 5 en de 6 op de gevel...
Dit huis zat zowaar op nr 5, en het had een heel leuk plekje in de vensterbank van het raam rechts van de voordeur, mooi op ooghoogte ook nog, dus daar moest hij toch wel in het oog springen!
Ik liep er nog even voorbij....tja zo gaat dat bij mij...misschien is er nog wel een betere plek denk ik dan:-).
En dan kom ik even verderop in de straat op nummer 30 de deurklopper tegen die ook op het huis zat van de vorige dropping in Lage Zwaluwe...een soort engel dus. Toeval?

Mijn gevoel leidde mij terug naar het huis op nummer 5, met de oude 5 en 6 op de gevel.....hee dacht ik, 5x6 is ook dertig:-).

Het voelde goed, dus ik heb de steen die hoort bij het mozaïek-schilderij van de Raaf, gedropt in de vensterbank aldaar.....Met de gedachte dat hij daar toch wel gevonden moest worden en in zo'n leuk cultureel stadje zou je toch wel een reactie mogen verwachten? Ach, dat weet je natuurlijk nooit... Nou, dat liep toch anders... een reactie bleef uit die week. Hè wat jammer, nu net bij die laatste steen geen reactie. Een beetje teleurstellend was dat wel, want dat zou betekenen dat ik van de 5 stenen uiteindelijk maar twee keer een reactie zou hebben gehad.
Vragen als 'moet ik hier nog wel mee doorgaan?' komen dan in je op...
Ook in het maken van een droppingverslag had ik ineens niet veel zin in eigenlijk. En net toen ik dacht, vandaag moet ik toch maar iets er over gaan schrijven, dan maar een 'negatief' resultaat, kwam daar het mailtje van Lotte, de 'gelukkige vinder', zoals zij zichzelf noemde in de mail.


Maar nu komt het...
Lotte vond de steen vanmorgen bovenop de kledingcontainer in haar straat, toen zij een zak met oude kleding er in wilde doen. Die straat ligt weliswaar ook in het centrum, maar toch wel twee straten verderop! Dat is best wel vreemd.
Iemand moet hem dus hebben meegenomen. Misschien wel meerdere 'iemanden'? En hem uiteindelijk op de container hebben achter gelaten... Gelukkig niet in een afvalcontainer! Want die staan daar ook zoals te zien is op de foto die Lotte mij stuurde toen ik daar naar vroeg.

Het kaartje zat er gelukkig nog aan...
Maar die had blijkbaar veel regen gezien, want ondanks dat deze geseald was, was de inkt op diverse plekken doorgelopen.
Gelukkig was het toch nog leesbaar, en gelukkig was Lotte heel blij met haar vondst en stuurde zij mij, na het lezen van mijn blog ook, een berichtje. Zij vroeg zich al gelijk af wat er in de tussentijd, dus tussen het droppen op 5 oktober en het vinden op 16 oktober, gebeurd zou zijn met de steen. Want een link met het cijfer 5 was er niet echt bij de kledingcontainer!

Nou, ik heb werkelijk geen idee, maar ik denk wel dat er een 'engeltje' op deze steen heeft gelet;-).

Ik ben in ieder geval heel blij dat hij gevonden is!
En heel blij met de reactie van Lotte...Mijn oprechte dank!
Het geeft mij een mooi afsluitend gevoel:-).

Met de mozaïek-schilderijen van de 5 vogels hoop ik een keer ergens te kunnen exposeren....
Als het zover is, dan laat ik het hier wel weten ;-).
Het laatste BIRDSmozaïek is klaar...

ZONDAG 4 OKTOBER 2015


Morgen op maandag 5 oktober ga ik de 5e en tevens laatste mozaïeksteen droppen van Project BIRDS nr 5. Deze hoort bij het mozaïek-schilderij dat ik afgelopen maand gemaakt heb van een raaf. Afgelopen woensdag plakte ik daarvoor het laatste steentje, en vrijdag eind middag was hij gevoegd en wel klaar.


Het droppen van de steen gaat gebeuren in het plaatsje Ravenstein. Een plekje waar ik altijd al een keer naar toe wilde, geen idee waarom...het heeft aantrekkingskracht of zo? Je komt de afslag tegen als je op de A50 richting Eindhoven rijdt, en er was een schaakjaar van mijn zoon, dat ik daar bijna elke maand wel een zondag voorbij zoefde. Ook in de stoptrein van Nijmegen naar Den Bosch of vice versa had ik soms bijna de neiging om uit te stappen op station Ravenstein. En maandag ga ik dat dus echt doen:-).
Wikipedia leert mij dat Ravenstein een oud vestingstadje is, met ca 3500 inwoners.
Het kreeg in 1380 stadsrechten van Reinout van Valkenburg. En heeft nog twee bestaande oude stadspoorten. Men spreekt van een 'historisch stadscentrum' in Ravenstein, dus ik ben heel benieuwd....
Oòk ben ik heel benieuwd of ik een mooi plekje, in het teken van 5, zal kunnen vinden voor de steen!
Èn natuurlijk of er een èchte eerlijke vinder zal zijn die mij een mailtje gaat sturen.... Ik hoop van wel, het zou een mooie afsluiting zijn namelijk van dit project......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van de dropping in Lage Zwaluwe

WOENSDAG 9 SEPTEMBER 2015

Afgelopen zaterdag, op de 5e van de maand, toog ik met de trein naar het kleine plaatsje Lage Zwaluwe, ergens aan de rand van de Biesbosch, om de mozaïeksteen te droppen die bij het schilderij 'Zwaluw' hoort. Het dorp heeft een station, maar dan ben je er nog niet helaas. Dit keer zat er ook nog een busreisje aan vast. Of ruim een uur wandelen door de polder! Dat laatste had ik misschien overwogen op een mooie zonnige dag, die ik gehoopt had te hebben zo begin september, maar helaas, het was erg regenachtig weer....:-(
Ik vertrok om 9.20 uur uit Veenendaal en tegen half 12 stapte ik uit op het zeer verlaten ogende station van Lage Zwaluwe... Helaas zou de bus richting het dorp pas tegen 12 uur vertrekken. De dienstregeling bij de bushalte leerde mij dat dit op zaterdag een 8-persoonsbusje was, wat mij even liet denken aan de Turkse Dolmusbusjes... Daar hoort echter een heel ander weer bij dan ik had, daar op het station. Met geen enkele aangename voorziening in de buurt, zelfs de twee zitplaatsen in het overdekte bushokje waren kletsnat, liep ik maar even naar de andere kant van het station, via de deels overdekte corridor over het spoor. Gelukkig regende het niet hard, wat druppels kwamen uit de lucht. Koud was het wel... De andere kant leverde mij een boerderij, een smalle landweg en een fietsenstalling op. Geen foto waard eerlijk gezegd. Dus maar weer terug over de corridor. Ondertussen kwam het busje aan bij de halte, joepie, kon ik tenminste droog binnen zitten tot hij vertrok!

Bij de 5e halte stapte ik uit in een dorp dat zo te zien nog niet erg wakker was. Op de geluiden van het verderop gelegen sportveld na was er niet veel leven te bekennen. Alle horeca leek gesloten... Daar ging mijn uitzicht op een bakje kofie:-(... Ik ging aan de wandel, aanvankelijk droog, en liep over een voetpad achter wat jaren '70 woningen. Weinig sfeervol of aanlokkelijk als droppingplek. Dat werd beter toen ik in de Kerkstraat belandde. Een straat met verschillende oudere huizen, gelegen aan een licht kronkelend dijkje. Helaas begon het hier toch echt te regenen en vervolgde ik mijn weg met de paraplu boven mijn hoofd, die af en toe omklapte door de wind:-(.
Eigenlijk wilde ik naar de bibliotheek, gelegen aan 'de Schoof 6', en volgens Google maps was dat tevens in de Nieuwstraat???
De bibliotheek heeft daar namelijk de naam 'Theek 5', dus dat was wel iets moois in het teken van 5 nietwaar? Maar, ik stond ook open voor iets anders op mijn pad, een andere droppingplek dus, maar wel in het teken van 5 dan hè. Zo kwam ik even later in de Kerkstraat langs een huis met twee zuiltjes van bakstenen in de voortuin. De tuin was verder open en gevuld met fijn grind. Zo'n zuiltje leek mij eigenlijk wel een mooi plekje, mooi in het zicht, vlakbij de straat, dus een ieder die langs zou lopen kon het zien en pakken.
Maar....was er een 5 hier? Ik keek naar het huis....en het bleek huisnummer 55 te hebben! Hoe is het mogelijk?! Op de muur zat bovendien een naambord met een datum uit '27 en de naam 'A den Engelsen'.... Men zegt wel eens, dat die tekens met cijfers en zo, die je steeds opvallen, dat dat tekens van 'engelen' zijn!
Nou, dan was dit er zeker een van! Zelfs de deurklopper op de voordeur leek op een engel!...:-).

Het leek dus de perfecte droppingplek, maar voor de zekerheid wilde ik toch ook nog even bij die bibliotheek 'Theek 5' kijken, die als het goed was in de straat even verderop links lag. Het begon harder te regenen, en mijn paraplu goed vasthoudend liep ik bijna de hele Nieuwstraat af. Maar wat ik ook vond, geen bibliotheek!? Ik liep weer terug en schuilde onder een overkapping van een rijtje winkelpanden. Alleen een snackbar en een weinig uitnodigende Chinees waren te vinden in die panden, de rest stond leeg. Het zag er troosteloos uit, zeker met die regen erbij! Aan de overkant zag ik de achterkant van Kerkstraat 55, zo te zien kwamen de mensen in dat huis meestal aan de achterkant binnen.... Toen de regen wat begon te minderen waagde ik nog een poging om de bieb te zoeken. En aan de achterkant van de school in de Nieuwstraat vond ik hem.... Hij was gesloten, maar dat wist ik al. Ervoor lag een scatebaan, vol met waterplassen. Ik ging op de betonnen rand zitten en probeerde aan te voelen of dit een goede plek zou zijn om te droppen. Het zag er op dat moment heel kaal en eenzaam uit daar. Nee! Deze plek zou het niet gaan worden bedacht ik mij, en liep terug richting de Kerkstraat.

Daar ontdekte ik nu op nummer 53 een mozaïek naambordje, en op nummer 64 een mozaïek huisnummer! Mijn steen zou dus in goed mozaïek-gezelschap zijn als ik hem hier dropte! :-)
Ik legde hem neer op het rechter zuiltje in de tuin van nummer 55...mijzelf afvragend wànneer hij daar ooit ontdekt zou gaan worden.? Want op dàt moment kwam Lage Zwaluwe op mij over als een slaapdorp:-)...Maar voorlopig zou hij daar goed liggen, bedacht ik, weliswaar in de regen, maar daar kon hij tegen.... Even later vertrok ik weer met de bus richting station en ging op weg naar het even verderop gelegen Dordrecht, waar die middag de zon doorbrak, en het goed toeven was ....

Op maandag 7 september om kwart over vier kreeg ik een mailtje!
De eerlijke vindster woont op Kerkstraat 55!
Zij schreef: "Wat een leuk begin van de week! Een mooie steen gevonden van je met mozaïek.
Ik vind hem zeer mooi en hij krijgt dan ook een mooi plekje in huis."
Dankjewel voor je mail Lily van 't Geloof! 
Die kwam dus toch nog sneller dan ik had verwacht!
Je moet er in geloven lijkt wel...:-)


 

 

Morgen 5 september, naar Lage Zwaluwe... 

VRIJDAG 4 SEPTEMBER 2015

De vorige dropping in juli van dit jaar heeft helaas geen eerlijke vinder opgeleverd. Jammer...:-(
Als ik mensen in mijn omgeving hierover vertel is er niemand die zich kan voorstellen waarom iemand niet zou reageren. De reden voor mij dat ik graag een reactie wil is dat ik gewoon heel nieuwsgierig ben wààr mijn steen uiteindelijk terecht is gekomen. En of hij welkom was. Ik neem aan van wel, anders neem je hem niet mee lijkt mij. Maar ook dan weer, als hij zo welkom is, waarom dan geen reactie?! En als hij niet welkom zou zijn...waarom neem je hem dan mee???? Ik zal het wel nooit te weten komen... Maar...wie de schoen past màg een reactie hier onderaan dit blog geven, daar is geen emailadres voor nodig! Wie durft?
 
Ondertussen ga ik vrolijk door met droppen hoor.
De 4e steen is inmiddels klaar. Hij hoort bij het mozaïek-schilderij van twee vliegende zwaluwen, waar ik onlangs de laatste steentjes van opplakte zoals op mijn Facebookpagina te lezen was. :-)
https://www.facebook.com/jacqueline.lincewicz
De bijpassende mozaïeksteen ga ik morgen, op de 5e van de maand uiteraard, droppen in het plaatsje Lage Zwaluwe... Bent u misschien de eerlijke vinder, die dit nu leest? Ik ben benieuwd!
Wat betreft een mooi plekje om te droppen, ga ik altijd een beetje Googlen op internet. In dit geval op 'Lage Zwaluwe' en 'vijf' of zo. Soms vind je dan zomaar iets leuks, soms ook niet...
Ik denk dat ik in het geval van mijn dropping morgen mogelijk een mooi plekje gevonden heb in het t(h)eken van vijf...;-) Nog even ter plekke kijken of het ook echt wat is.... Komende twee weken ergens komt het vervolgverslag van de dropping, met al dan niet die eerlijke vinder....duim duim duim:-). Tot dan!

 

 

 

Over zondag 5 juli...droppingdag in Valkenburg

VRIJDAG 10 JULI 2015

Afgelopen zondag de derde mozaïeksteen gedropt in Valkenburg...

Helaas nog steeds geen reactie, terwijl hij toch echt door iemand is meegenomen.

Hoe verliep de dag?

Al vroeg op pad gegaan met de trein, vergezeld door twee familieleden dit keer, want ja, het is zondag, en Valkenburg is een leuk toeristisch stadje, waar het goed toeven is...
Op het station van Den Bosch stonden we stil en toen ik naar buiten keek zag ik daar een man lopen met een ietwat groene glinsterende hoge hoed op, wit T-shirt, buikje, fiets aan de hand en op weg naar de lift, en over zijn schouder hing een opgezette vogel! Ik moet zeggen het zag er bijzonder uit, een beetje bizar zelfs. En het werd nog bizarder, want toen ik nog eens goed keek herkende ik de vogel als een valk!!! Nou ja zeg....hoe kan het dat je dat tegen komt op weg naar.... :-)
Op de foto de man met de hoed in de stationslift, de vogel om zijn schouder...

Maar de reis verliep prima, afgezien van het feit dat we via Heerlen gingen per ongeluk in plaats van via Maastricht. maar goed, dat scheelt maar 5 minuutjes ....wachten.


En toen een droppingplek. Ik had op internet al uitgevogeld dat het VVV in een heel mooi oud gebouwtje zat, en ook nog op huisnummer 5, dus eh...helemaal goed, en op weg daar naar toe kwamen we ook nog sporen tegen van een processie die geweest was blijkbaar. Iets met bloemen en een zwarte ster....Om de boom in het stukje groen naast de VVV was een witgeel lint gedrapeerd met zonnebloemen. Een bijzondere plek dus die dag. Dus ik dacht, ik doe het gewoon ik drop hem voor de VVV, op de kleine verhoging die rechts van de deur was...een opstapje om een informatiescherm te bekijken.
het was best druk op het plein ervoor, maar ik kon toch vrij ongezien droppen, en ook nog wat foto's maken:-)...


 De rest van de middag in Valkenburg doorgebracht...
Een wandeling gemaakt, ook over de Cauberg. En zowaar ook nog de Gemeentegrot bezocht, met een treintje...:-)Aan het eind van de middag liepen we nogmaals langs de VVV, en toen was de steen verdwenen... Wie oh wie heeft hem meegenomen? En waarom toch in godsnaam heeft deze persoon nog niet gereageerd?
Het staat toch echt op het kaartje....'...alleen meenemen als u mij ook werkelijk een mail wil sturen!' Hmmm...
Nu kan het zijn dat het tòch nog gaat komen, ik heb het een keer eerder meegemaakt dat pas na twee weken een berichtje kwam....Twee keer zelfs... van de ca 44 stenen die ik inmiddels voor de eerlijke vinder heb neergelegd in de afgelopen 3,5 jaar... Dus daar hoop ik dan maar op, dat het nog komt.....binnenkort...heel snel dus! :-)

 

 

 

 

 

3e Mozaïeksteen klaar voor dropping in .....

ZATERDAG 4 JULI 2015

De afgelopen 3 weken heb ik gewerkt aan het volgende mozaïek-schilderij van het project BIRDS nr 5. En dat is een valk geworden. Hij is getiteld "Falcon", dat klinkt nèt iets mooier dan 'Valk', vind ik. (En het lettersteentje 'v' had ik niet meer...haha, soms moet je wat.) Nu gaat iedereen natuurlijk al speculeren wààr dan wel niet de 3e steen gedropt gaat worden. Is dat Valkenswaard of Valkenburg? Valkenisse misschien? Of is het een mooi park in Breda dat de Valkenberg heet?! Dat laatste was best leuk geweest, omdat Breda 5 letters telt, maar misschien ook wel weer erg ver gezocht dan, en niet passend in de lijn van de eerdere droppingen...
 
Nee, ik heb wel zin in een leuk terrasje met dit warme weer. En ik heb een dagkaartje voor de trein voor weinig geld, dus ik kan heen waar ik maar wil...
Dàt is wel zoiets. Ik ga vrijwel altijd met de trein er naar toe. En daar heb ik dan ook van te voren al, voordat ik begon met het project, de 5 bestemmingen voor uitgekozen.... De volgende twee zijn bij mij dus ook al bekend. Maar waar ga ik morgen heen? Want morgen, zondag 5 juli, wil ik gaan droppen. Ik zal het maar zeggen, het wordt het mooie Zuid-Limburg, Valkenburg aan de Geul dus. En goed gekozen hoor in het teken van 5, want ik lees net op de site van de VVV dat het middenin het "5 Sterren Landschap" ligt! Wat dat ook mag betekenen....:-) Het landschap heeft er 5 sterren gekregen denk ik, door een instantie; het hoogst haalbare voor een landschap? Nu nog een geschikte plek vinden om de steen neer te gaan leggen, ....ook 'iets' in het teken van 5. Ik maak het later wel bekend, wat het geworden is. Hierbij een plaatje van de steen ....

Dit keer met twee kaartjes er aan. Eentje in het Nederlands, maar ook eentje in het Duits, want je weet maar nooit daar in Valkenburg!
Ik hoop maar dat er zich weer een eerlijke vinder gaat melden. Jammer dat vinder nr 1 dat nagelaten heeft...al kàn en màg het nog steeds natuurlijk!!! ;-)

Mozaïeksteen is gevonden!

DONDERDAG 18 JUNI 2015

Afgelopen maandag was ik naar Woerden om de mozaïeksteen te droppen die gemaakt is naar aanleiding van het mozaïek-schilderij 'DUCK'.....een mannetjeseend, oftewel een woerd :-).
De droppingplek moest iets te maken hebben met het cijfer 5 had ik de vorige keer geschreven. Daarvoor had ik gegoogled op 'vijf' en 'Woerden', wat mij 'de grote vijf' van Woerden opleverde. Dat zijn dè vijf grote culturele instellingen van Woerden. Te weten....Het Klooster, de KUVO, de regiobibliotheek Het Groene Hart, het Stadsmuseum Woerden en het Cultuurplatform Woerden (CPW). Een hele mond vol. Alle instellingen heb ik opgezocht op internet en bekeken in wat voor gebouw ze zaten. Daarvan vond ik Het Klooster en het Stadsmuseum het mooist. Mijn voorkeur ging echter uit naar Het Klooster, omdat dit een prachtig mooi droppingplekje voor de deur bleek te hebben :-).


In Het Klooster, een echt voormalig oud klooster, zitten het theater en de muziekschool.


Ik ben niet binnen geweest.....misschien had ik de stoute schoenen aan moeten trekken? Wie weet wat voor moois ik had gezien binnen...Gemiste kans. Maar, het was prachtig zonnig weer, dus nadat ik de steen op een mooi plateautje had neergelegd voor de ingang, lonkten de terrasjes:-).
Toen ik eind middag weer richting station liep, en daardoor weer langs Het Klooster kwam, bleek de steen verdwenen te zijn.....dus iemand had hem meegenomen!


Maar ik kreeg die dag geen mail binnen. Nu moet ik zeggen dat ik mijn mail altijd via een account op mijn tablet lees, en dan zie je niet alle mappen. De volgende dag was er nog steeds niets binnen....weer iemand die niet zou reageren? Hmmm, het voelde niet zo. Ik kreeg de ingeving dat er misschien mail in de 'ongewenst' map terecht kon zijn gekomen. Dus, meteen ingelogd via internet en gekeken. En ja hoor, daar was de mail van de eerlijke vinder! De mail was de dag ervoor al om 18 uur verzonden nota bene!
De steen is gevonden door Henk, die die middag zijn kleinzoon naar pianoles bracht. Een half uur had hij buiten de tijd om de steen te bewonderen die hij al meteen in de gaten had gehad. Eerst wilde hij hem laten liggen voor een ander, maar uiteindelijk heeft hij hem toch meegenomen. Hij schreef: "Het boze oog, de bloemen, de verbindende ring, heel fijn en prachtig afgewerkt. Door mijn reizen over verschillende continenten kijk ik al jaren lang naar bijzondere stenen op mooie plaatsen. Hierdoor heb ik een aantal stenen met verhalen. Deze past daar prachtig bij en krijgt ook een ereplaatsje."
Ook schreef Henk dat vorige week zijn beste vriend overleden is, met wie hij een aantal keer in Turkije en ook in Turks-Cyprus is geweest, waardoor ze beiden de geschiedenis van het boze oog kenden. Ook hield zijn vriend van kleurrijke bloemen.... Daarmee roept de steen dus herinnering op aan zijn beste vriend. En dat vind ik heel mooi.... Ik ben blij met deze leuke reactie, en blij dat de steen nu op een goede plek is. Veel dank Henk voor je reactie! 

 

 

 

 

 

 

 

2e Vogel klaar!

ZONDAG 14 JUNI 2015

De tweede vogel van dit project is af, het is een eend, en wel een mannetjeseend!
De bijpassende mozaïeksteen, ook wel te bekijken als 'het ei' van de vogel, is ook klaar, en ready to drop!
Morgen op 15-6-'15, een datum met een '5 'er in,  gaat het gebeuren, in een toepasselijke plaats wederom. Heeft iemand al enig idee waar dat zal zijn? Is niet echt moeilijk hè? :-)
De precieze plek in W.... waar ik ga droppen weet ik nog niet. Maar, het zal zeker op een of andere manier te maken hebben met het cijfer ....5 !
Trouwens, het droppen van de stenen, en foto's over het maken van de mozaïek-schilderijen is, voor wie Facebook heeft, te volgen op mijn Facebook-pagina:
https://www.facebook.com/jacqueline.lincewicz

Dan wil ik nu nog even iets schrijven over het droppen van de vorige steen. Dat was de 1e steen, gemaakt bij het mozaïek-schilderij van een witte duif. Die steen heb ik gedropt op 5 mei bij een monument ter ere van 5 gesneuvelden in WOII in de plaats Duivendrecht.
Het was een mooie dag. Bij het monument lagen veel bloemen. Logisch, de dag ervoor was het natuurlijk dodenherdenking geweest. Ik heb de steen bovenop het monument gelegd, hij lag er mooi. Misschien tè mooi, want ik heb tot op heden van niemand een reactie gekregen in de mail (mozajac@live.nl)..... Wie weet ligt hij er nog??! Als een schenking aan de overledenen!?
Maar .....degene die het kaartje leest dat aan de steen vast zit, zal te weten komen dat de steen toch echt voor de eerlijke vinder is! Mocht de eerlijke vinder, als die er tòch nog is, dit lezen....reageren mag altijd nog hoor! Ik zal je email-adres niet voor nieuwsbrieven of iets dergelijks gebruiken. Het gaat mij puur om wie het gevonden heeft, waar de steen terecht is gekomen, en wat de vinder er van vindt.... Dusss.....Mail je me? :-)
Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de persoon die morgen steen nr 2 gaat vinden! Mail me alsjeblieft! :-)
En voor diegenen die echt op geen enkele manier in staat zijn om een mail te sturen: Een kaartje schrijven naar Dieze 1, Veenendaal mag ook.....:-)

Droppinplek Duivendrecht:Start van een nieuw project:

"BIRDS nr 5"

MAANDAG 4 MEI 2015

Al sinds begin vorig jaar valt mijn oog steeds op het cijfer 5. Of zegt iemand iets waar de 5 in voorkomt. Of ik zie het op Facebook bij iemand. Of iemand heeft het bijvoorbeeld ineens over de 5 Tolteekse Wijsheden tegen mij. En zit je opeens aan tafeltje nr 5 op een terrasje in de Algarve....:-) Het komt gewoon vaak op mijn pad. Natuurlijk wordt je er daardoor ook meer op gefocust, maar ik kom het wel steeds alsmaar tegen. Net als met het cijfer 11 destijds....dat Project 11 als gevolg had.
Nu wil het toeval dat ik aan het eind van dit jaar ook nog eens 55 wordt, èn het is 2015, waar ook al weer een 5 in zit. Een goed jaar dus voor een nieuw projectje in het teken van het cijfer 5.

Nu heeft de 5 wel wat betekenissen, zoals...

5: Volgens de Chinese filosofie het getal van het midden, waarin zich het vrouwelijke (Yin) en het mannelijke (Yang) verenigen; is het verbindend getal. (http://mystery-mj.jouwweb.be/)
 

Of....

Getal 5
Het cijfer van de reiziger
vrijheid
expansief, openstaand
visierijk, veelzijdig
dol op avontuur, breed perspectief
in staat een situatie in een oogopslag te overzien
verlangend naar nieuwe kennis en ervaringen.

(http://paranormaalheelnormaal.webs.com/numerologie.htm) 

Ook zei iemand mij dat het staat voor 'je balans zoeken'.... 'Getal van het midden' duidt hier natuurlijk ook op.

Vrijheid, perspectief, balans..... Ik vond hier het onderwerp VOGELS goed bij passen, en ik wilde al enige tijd daar iets mee doen. En vogels leggen......eieren. En ik drop graag mozaïek-stenen voor de eerlijke vinder....
Kortom, het idee voor een 'vogel-project' werd geboren, in het teken van de 5.

 Twee weken terug ben ik begonnen aan een mozaïek-schilderij. Formaat ca 55 x 55 cm...:-) 
Het leek mij leuk om het droppen van de bijbehorende steen te doen op 5 mei 2015.
De vijfde van de vijfde, en ook nog Bevrijdingsdag! 
Wat hoort daar nou mooier bij dan een witte duif...?
Op de foto hier het resultaat van twee weken werken aan het schilderij.

Op mijn Facebook-pagina (Jacqueline Lincewicz) was/is het proces van maken te zien vanaf de opzet.
Ik moet zeggen dat de reacties erg positief waren!


Bij deze witte duif hoort ook een "ei", een mozaïek-steen...:-) Een 'Piece of Dropping Art'.
Ik ga hem morgen op 5 mei 2015 droppen in een dorp met een toepasselijke naam....
In de postcode van die plaats zitten toevallig veel enen en een 5! En in het dorp hebben ze een Oorlogsmonument, dat geplaatst is in 1950, ter ere van 5 inwoners van die plaats die in WOII door de bezetters zijn gefusilleerd.... 
Veel vijven....! Het lijkt mij een mooie plek voor de steen!


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een reactie plaatsen?
Dat kan!
Soms lijkt het of je daar een Google-account voor moet hebben, maar het kan ook 'anoniem' of met naam+URL (het gewenste aanvinken). Voor de URL(=website-adres) mag je eventueel ook gewoon de URL van mijn blog nemen :-)