Project 11

Over het droppen van de 11e en laatste steen van Project 11

4 dec 2012
Donderdag 11 oktober ging ik met de trein naar Emmen voor het droppen van de steen met de naam “Oorsprong”. Redelijk op tijd kwam ik aan bij het Noorder Dierenpark. Het weer zat mee, er scheen een heerlijk zonnetje voor oktober. Om 11.11 uur heb ik de steen neergelegd op een grote kei op een driesprong in de dierentuin. Nu maar afwachten…vanuit de verte zag ik op een gegeven moment wel wat mensen ergens naar kijken. Hij was in ieder geval gevonden, want toen ik later langs de kei kwam lag hij er niet meer:-) .
“s middags al bleek ik een mailtje te hebben gekregen van Jessy Cremer (?????Jessyy.?????):
Beste Mozajac, ik vind de steen SUPERGEWELDIG! Ik heb net een nieuwe kamer gekregen, hij heeft een mooi plekje gekregen.
We hebben hem gevonden bij de apen. Erg bedankt voor deze mooie steen!


Later vond ik Jessy ook op Facebook en Hyves en begreep ik dat hij een jongen van bijna 16 is uit Coevorden. Ook was er nog een leuk mailtje van zijn moeder in het gastenboek van mijn website. In ieder geval heb ik weer iemand erg blij gemaakt:-) , en dat is ook de bedoeling…..

Het was nog moeilijk die dag om weer thuis te komen, want er was weer eens een treinstoring en er reden tot half 6 geen treinen tussen Emmen en Zwolle……dan nog maar een rondje door het centrum van Emmen….. Uiteindelijk belandde ik met een bus in Zwolle……alleen reed er toen weer geen trein naar Amersfoort, omdat er daar iemand voor de trein gesprongen was, ai. Dus in een overvolle trein via Deventer en Arnhem teruggekomen waarbij ik in Arnhem ook nog eens per ongeluk in de trein naar Nijmegem stapte ipv Ede……. Je zou er bijna de slappe lach van krijgen…..:-)

Dus ja, Project 11 is, wat het mozaïeken betreft, voor mij ten einde. Er zijn nog 3 mooie gedichten in de maak door Daphne Kalff bij de laatste 3 mozaïekschilderijen…….En dan eens kijken of ik er ergens mee kan exposeren? Twee mozaïeken zijn inmiddels verkocht… Binnenkort zal het hele project met foto´s en gedichten te zien zijn op mijn website www.mozajac.jouwweb.nl.
En voor het nieuwe project, een vervolg hierop dat ik ga beginnen op 12/12/´12 om 12.12 uur, zal ik een officieel blog aanmaken……wordt vervolgd;-) ----> Zie 'TWIN Project 12'

 

 

 

 

 

Over de 10e en de 11e M-steen.....

30 sep 2012
Op 11 september 2012 ging ik met de 10e Mozaïek-steen getiteld “Dancing” op weg met de trein naar Groningen. Droppingplace zou worden het Groninger Museum: Museumeiland 1, 9711 ME Groningen. En wel in het “Mendini” restaurant…. Nadat ik ruim een half uur de tentoonstelling van Yin Xiuzhen had bekeken (…een aanrader!) ging ik richting restaurant voor een kop koffie. Het was best druk, maar er waren nog wat tafeltjs vrij. Links van mij zat een mevrouw alleen, rechts van mij een echtpaar, waarvan de mevrouw zelfs op het bankje van mijn tafeltje kwam zitten, want dat zat wat zachter…. Ze zat dus pal naast me! Om 11.11 uur pakte ik mijn steen uit de tas en legde hem op tafel neer…een beetje staand tussen het menukaartje. Vervolgens maakte ik er wat foto’s van… De mensen naast me hadden denk ik niet het idee dat ik iets vreemds deed, men reageerde in ieder geval niet. Ik heb vervolgens wel gewacht met afrekenen en weggaan tot de mensen naast mij weg waren, ter voorkoming dat ze achter mij aan zouden komen met “mevrouw u vergeet wat!’.

Diezelfde avond nog had ik al een berichtje van ‘Yvonne’ in het gastenboek van mijn net nieuwe website www.mozajac.jouwweb.nl. Maar ze zou me ook nog een mail sturen, want er zat nog een leuk verhaaltje aan vast zei ze. Zo geschiedde…:-) Yvonne Malawau, werkzaam bij Mendini restaurant schreef mij een hele leuke mail. Ze vond de steen bij het afruimen van de tafel, dacht dat iemand het had laten liggen en wilde er mee op weg naar de gevonden voorwerpen. Uit nieuwsgierigheid las ze echter het kaartje en dacht al heel snel ‘Hij is voor mij!’, zeker toen ze de zin las ‘Voor de eerlijke vinder die dit mooi vindt en kan waarderen.’ Een citaat: Blij als een kind liet ik de steen aan mijn collega's zien en vertelde me dat iemand voor mij een cadeautje had achtergelaten op tafel 10(sorry...net geen 11). Verwonderd reageerden ze "hoezo voor jou?? ……Tafeltje 10 heb ik dus aan gezeten….met mijn 10e steen! ’s Middags moest Yvonne tafeltje 1 helpen, want daar zou de persoon zitten die de steen had achtergelaten. Maar dat was ik niet. Dat waren een man en een vrouw die de steen ’s ochtends hadden zien liggen, hem erg mooi vonden, het kaartje hadden gelezen, maar besloten hadden om hem niet mee te nemen , omdat ze er niet de hele dag in Groningen mee hadden willen sjouwen….

Het schilderij ‘Dancing’ waar de steen bij hoort is inmiddels ook af en gevoegd. Deze steen heeft bovendien nog iets bijzonders, er bestaat namelijk een ‘Tweelingsteen’ van. Gemaakt voor Judith Boogaard van werelddansvereniging Nirkoda toen zij afscheid nam in september als voorzitter van het bestuur. Hij heeft dezelfde kleuren, en er staat eenzelfde soort danseres op, alleen de steen is uiteraard anders van vorm en dus het mozaïek ook enigzins…. Thema voor een volgend dropping-project….??

Inmiddels ben ik bezig aan het laatste schilderij. De titel is ‘Oorsprong’. De steen hiervan gaat naar Drente, een provincie met hele grote stenen!!! Zo’n grote steen zal ooit de oorsprong van mijn kleine steen zijn geweest….toch? Maar wat was de oorsprong van dit project? Het cijfer 11, dat zomaar in mijn leven kwam in 2011, of was het niet zomaar??? Als je er op Googled is de 11 een ‘magisch’ getal, een teken tot ontwaken, een teken dat je op de goede weg zit…een teken van spiritualiteit. De 11 kwam eigenlijk in mijn leven nadat ik vertwijfeld aan mijn overleden moeder de vraag stelde of iets, dat ik had meegemaakt en steeds weer terugkomt in mijn gedachtes, of dat iets wel ‘echt’ was geweest. Iets wonderlijks, iets bovennatuurlijks, niet in woorden uit te drukken, energetisch, magisch, chemisch?? Wie zal het mij vertellen als ik het zelf niet onder woorden kan brengen? Iets dat gebeurde toen ik per ongeluk iemand in de ´ogen´ keek….denk ik….(nov ‘09, nov ‘10, nov 11e maand). Iemand die dit herkent? Wie de schoen past trekke hem aan...(mozajac@live.nl)

Dropping 11e steen getiteld ‘Oorsprong’ zal zijn in Emmen (what’s in a name?), 11 oktober 11.11 uur, Noorder Dierenpark….. Ik neem mijn schetsboek mee, inspiratie opdoen voor een nieuw project…..iets met vogels misschien??? En misschien moet ik in een nieuw project een nieuw cijfer invoeren, een cijfer die ik afgelopen zomer steeds zag op vakantie, het cijfer 59……

 

 

 

 

 

 

9e Steen is toch nog gevonden!

5 sep 2012
Op 26 augustus keek ik in mijn mail-box en ja, er was bericht: mijn steen was gevonden! Op 11 augustus om 13 uur vond Ine de steen samen met haar zoon en schoondochter. Hier een stukje uit haar mail:
"Het project vind ik geweldig en dat er overal in heel Nederland zo'n mozaïek-steen gelegd is. Hij ziet er schitterend uit en ik ben er erg blij mee en heb hem even meegenomen om aan mijn andere zoon en vriendin en kleinkinderen te laten zien. Iedereen is er enthousiast over.
Die titel maakt ook veel emoties los, want mijn man is 9 jaar geleden overleden en wel op 11 augustus, en elk jaar komen mijn kinderen en ik op die dag naar Twente en wel in zijn geboortestad Ootmarsum."

Ik vind dit toch wel heel bijzonder......Coming Home...9e steen.

Ondertussen is steen nr 10 ook vrijwel klaar om gedropped te worden, alleen het mozaïekschilderij moet nog even aan gewerkt worden. September is voor mij de cultuurmaand, waarin het theaterseizoen weer begint, en ook het dansen.... Net het Doedans festival achter de rug, met het thema "liefde". Een heel weekend kamperen in Biddinghuizen met veel dans, muziek en zang; theater en swingen tot in de late uurtjes.... Effe helemaal eruit, heerlijk..... De titel van het nieuwe mozaïekschilderij en -steen is dan ook "Dancing..." 


Wie heeft mijn 9e steen gevonden?

26 aug 2012
Het is nu twee weken na de dropping van steen nr 9. En niemand heeft zich gemeld op mijn email-adres dat hij of zij de steen gevonden heeft, wat jammer... Dus tja, 2 mogelijkheden.
1. Hij ligt er nog. Dat zou kunnen natuurlijk. In het kapelletje worden ook wel dingen achtergelaten.... En de titel is coming home, dus mensen denken misschien dat hij bij de boom hoort (?) Maar ja, de steen lag niet in het kapelletje, maar echt òp de boom. Misschien wil de boom hem gewoon houden :-) Het is een 'magische' plek, dus wie weet, haha.
2. Hij is gevonden door iemand die zich niet aan mijn voorwaarde houdt....jammer. Want tja,mocht je geen Nederlands kunnen lezen, dan kun je het toch zeker door iemand laten vertalen...? En heb je geen computer en email, dan is er vast wel iemand in je omgeving die dat wel heeft. Geen excuses dus voor niet reageren! Dus heb je hem gevonden, wie je ook bent: GEEF EEN REACTIE, alsjeblieft....
Het mag nog steeds....mozajac@live.nl. 


'Coming Home' 9e mozaïeksteen

10 aug 2012
Mijn 9e mozaïeksteen met de titel “Coming Home” is klaar om gedropped te worden in de provincie Overijssel. Die provincie komt toevallig goed uit omdat Jorick al de hele week op het ONJK schaaktoernooi in Borne zit en we hem zaterdag 11 augustus weer op moeten halen. Kan ik mooi een steen gaan droppen terwijl Frank Jorick kan ‘supporten’. Op het bijbehorende mozaïekschilderij ‘Coming Home’ (die op dit moment nog gevoegd moet worden) staat een grote eik in een paars golvend landschap, een gouden weg keert vanuit de verte terug bij de boom….’coming home to my tree, my oak….my roots’ . Tja, augustus is bij ons meestal een maand waarin we terugkomen van vakantie….maar je kunt er als je wilt natuurlijk meer in zien ;-) .
Waarom een EIK? Mijn moeder zei altijd dat als je je moe voelt of niet lekker in je vel, je een grote dikke boom uit moet zoeken en omarmen, dat je dan energie krijgt van de boom…. Gewoon er onder gaan zitten werkt trouwens ook, je wordt er heel rustig van, en niets lijkt meer belangrijk. Zo was ik eens een keer op zoek naar een boom, en net toen ik dacht dat ik hem niet meer zou vinden zag ik hem. Ik ben er onder gaan zitten en niets deed er meer toe, het was zoals het was, raar…. Toen ik om mij heen keek zag ik eikenootjes, en toen ik omhoog keek zag ik het geschulpte blad van een EIK boven mij….. dus nu is het een beetje ‘mijn EIK’ geworden :-) .
Zoekend op internet naar een geschikte droppingplace in de buurt van Borne, liefst bij een eik, vond ik de Kroezeboom bij het plaatsje Fleringen, iets onder Tubbergen. Een hele oude eik, een van de oudste van Nederland zeggen ze. En ook nog eens op een kruispunt van Leylijnen….een plaats met veel ‘positieve energie’ dus. Het leek een mooie plek voor project 11, maar ik twijfelde nog, tot nu toe heb ik altijd in steden gedropped, dit is midden in de natuur… De volgende dag echter sloeg ik de krant open en zag een grote foto van een familie op de Dam in Amsterdam:….de familie M… uit Fleringen! Sterk toch?! Weg twijfel….. Het wordt zaterdag mooi weer naar het schijnt, dus misschien neem ik mijn fietsje wel mee…. 

8e steen: 'Méditerranée'

12 jun 2012
Het was een druilerige ochtend, afgelopen maandag 11 juni. Al vroeg met de trein op pad naar Middelburg om mijn 8e mozaïeksteen te droppen, met de titel ‘Méditerranée’. Ik had dit keer geen idee waar ik hem zou gaan neerleggen. Googlen naar een geschikte locatie leverde niets op. Ja, er is zowaar een Middellandse Zeetuin in Bottenge, net even boven Middelburg. Perfecte locatie zou je denken, maar alleen open in het weekend…en dus zeker niet op maandag. Op maandag zo wie zo veel gesloten (musea, winkels, bibliotheek…). Dus ik was al om 10 uur in Middelburg, en ging maar eens wat rondwandelen en kijken, zoeken naar een leuke dropplek. Dat viel nog niet mee. Het drupte af en toe, en het was grauw, en ik zocht eigenlijk een plek met een beetje mediterrane uitstraling. Het meest in de smaak viel daarvoor de vismarkt, met een leuk standbeeld van een kussend meisje, bankjes voor de huizen, grote bomen, oude huizen, een oude open vismarkthal, en een terras met gezellige tafeltjes en stoelen, die vanwege de regen echter niet bezet waren. Best wel een mediterrane uitstraling dus, en vis hoort natuurlijk ook bij de Méditerranée. Ik vond dit plekje al redelijk snel, en zocht dus nog even verder, het was nog geen 11.11 uur… Als alternatief had ik nog de hal van een Grieks restaurant, die open stond. Daar zou hij wel droog liggen, maar dat was eigenlijk niet echt nodig. Dus uiteindelijk, bij de 4e keer dat ik langs de vismarkt kwam, stond ik precies om 11.11 uur voor huis nr. 11(!): ‘De kadowinkel’. Er stond een hardhouten bank voor de deur, of eigenlijk 2 van die stoelen, die met een tafeltje aan elkaar zaten. En daar op dat tafeltje heb ik hem gedropped, ……in de regen. Boven de deur van het huis/winkel stond het woord ‘spierinkje’….. (Ga ik nu een kabeljauw vangen?).
……….en ja! Hij is gevonden, de mozaïeksteen! Door Belinda Schroots en Kitty de Vogel uit Vlissingen.
Ze hebben mij een heel verhaal geschreven over hoe ze hem gevonden hebben, erg leuk allemaal. En wat ze van de steen vinden: “Wat een origineel project. En wat spannend om zo’n gevonden schat mee te nemen. We willen je via deze weg ook bedanken voor deze mooie gift. We voelen ons erg rijk met zoveel liefde op ons pad. Dank je wel dat jij daar ook aan bijgedragen hebt.”

In de maand juli ga ik geen steen droppen,want dan ben ik 3 weken in Zuid-Frankrijk, mooie omgeving om nieuwe stenen vandaan mee te nemen. Volgende steen dus op 11 augustus ergens in Twente…..hij zal heten ‘Coming Home’…..
"Vrijheid"

29 mei 2012
De titel van mijn 7e mozaïekschilderij van Project 11 is “Vrijheid”. Heel toepassellijk toch voor de maand mei? Ik heb er letters in verwerkt d.m.v. stukjes glas met tekst er op en letterkralen; staat voor de ‘vrijheid van meningsuiting’. Een parachute in de lucht: 'Zo vrij als een vogel'. Maar het slaat ook op mijn vader die in 1945 als Poolse parachutist meedeed aan de bevrijding van Nederland bij de ‘Slag bij Arnhem’. Verder de wijdsheid van een polderlandschap, en de vrijheid in cultuur…. Doen wat je zelf wilt, met respect voor je medemens. Jammergenoeg is er nog geen vrijheid voor iedereen op deze wereld…. De mozaïeksteen heb ik uiteraard gedropped op 11 mei, in de provincie Noord-Holland, om 11.11 uur voor Paviljoen 11 in het Mediapark te Hilversum. Buiten voor de deur op een lichtzuiltje. Het was Willem Jansen die hem daar vond tijdens een wandeling over het Mediapark, zoals hij mij mailde om 12.52 uur. Hij zal er wel gewerkt hebben die dag want hij doet ‘regie en montage’ zoals onderaan de mail stond :-) . Verder schreef hij o.a.: “Bedankt voor deze plotselinge verassing! Veel succes met deze fantastische actie. Mijn dag kan niet meer stuk.”
En nu weer verder met mozaïek nr.8 met een steen die gedropped gaat worden in Middelburg, provincie Zeeland. Het onderwerp is dan ook….om in zomervakantiestemming te komen :-) : ‘Middellandse Zee’. Niet dat onze provincie Zeeland iets met de Middellandse zee te maken heeft...... integendeel, doe mij maar een vakantie in de Mediteranean! 
'Soul Energy' mijn 6e mozaïeksteen is nu in Spanje, Pamplona!

23 apr 2012

Op 11 april 2012 ging ik mijn 6e steen droppen in Maastricht. Het bijpassende mozaïekschilderij is een soort ‘Big Bang’, kleurrijk als een aura, schijnend als een stralenkrans, uitdijend als het universum. Een ontmoeting van 2 ‘souls’, een botsing van energie…… Soul Energy, Yin en Yang…. Overweldigend? Schoonheid, liefde, religie, …..verwondering? Er zit van alles in. Mijn inspiratiebron was (onder andere) Rome en het Vaticaan waar ik april 2011 in de week voor Pasen was, en waar ik op Goede Vrijdag de Kruisgang bij het Colosseum meemaakte…….al die mensen, al die kaarsjes, wat een bezieling!
Een kerk leek mij daarom een goede dropping-place voor de bijpassende steen, en het katholieke Limburg de goede provincie, en dus werd het Maastricht, Sint Servaas basiliek. Omdat daar best wel veel toeristen komen had ik ook maar een Engelstalig kaartje er aan gehangen, en dat was maar goed ook! De steen is namelijk gevonden door Berta Reclusa Asian, een Art and Crafts(!) docente uit Spanje, Pamplona. Diezelfde avond nog schreef ze mij een mail vanuit Spanje(!)……., een citaat: “When I was walking through the corridor that is next to the garden I have seen a beautiful rock with lots of colourful stones………… I like it very much because it is very colourful and it’s unique. I have shown it to all my family and everybody likes it, so it’s going to live with me, if you don’t mind. I like your idea very much……”
Helemaal in Spanje…..het is geweldig; het land van Gaudi, mijn ‘grote’ voorbeeld…..
Nu snel beginnen aan de steen van de maand mei……thema: ‘vrijheid’……

'Lentebode', mijn 5e mozaïeksteen, 11 maart gedropped in Leeuwarden

17 mrt 2012
Mijn nieuwe mozaïek voor de maand maart is geïnspireerd door de lente. Maart, lentemaand, meer zon, bloemen, fris groen, ik ben er weer aan toe! Een lentebode moest het worden, mijn nieuwe mozaïek-schilderij. Maar werkend er aan kreeg het een andere titel toen Pauline op de mozaïek-inloop begon te vertellen over de film Avatar. Prachtige film in 3D, die zich afspeelt op de fictieve planeet Pandora. Zoveel kleuren, en een weelderige plantengroei van allerlei vreemde vormen. Kijkend naar mijn mozaïek zag ik het opeens, het werd “Lente op Pandora”!
De steen echter die ik altijd naar aanleiding van het schilderij maak bleef “Lentebode” heten. Ik wilde hem gaan droppen in Friesland. Een echte lenteprovincie vind ik, met een traditie van kievitseieren zoeken. Met het vinden van het eerste kievitsei begint in Friesland de lente. Ook een lentebode dus.
De stad werd Leeuwarden, een van dè 11 steden van de 11-stedentocht, start -en finishlocatie…. Toen nog een geschikte plek vinden….iets met 11 natuurlijk en liefst ook met ‘5e’. Er bleek dat weekend een beurs gaande te zijn in het WTC Expo. De lentebeurs ´Vrouw´, die zo bleek voor de 5e keer werd gehouden! En bij het hele complex zit ook een hotel met congrescentrum, het WTC Expo Hotel. Dat hotel heeft dus precies 11 verdiepingen, en op de 11e etage zit restaurant Fosk. Het leek me dat het toch mogelijk moest zijn om op de 11e etage te komen om mijn steen neer te leggen. Alleen het restaurant ging pas om 12 uur open, en ik wilde om 11.11 uur droppen natuurlijk!
11 maart met de auto naar Leeuwarden. Frank ging ook mee, want toevallig was mijn nichtje ,die in Leeuwarden studeert, aanwezig op haar studentenkamer, en opa en oma zouden toevallig ook komen. Het beloofde een gezellige dag te worden. Toen we in Friesland in reden begon de zon volop te schijnen, een betere lentedag kon ik mij niet wensen. De dag er voor was dan ook echt het 1e kievitsei gevonden in Friesland! Frank zette mij af bij het WTC Expo Hotel en ik stiefelde meteen door naar de lift. Geen hond te zien, ik kon zo naar de 11e omhoog. In de best wel grote ruimte voor de liftdeuren was zowaar een mooie richel waar ik mijn steen op kon leggen. Maar het was nog geen 11.11 uur, dus ik ging weer naar beneden, en naar buiten. Dan maar even gaan kijken bij de beurs ´Vrouw´. Dat bleek een hele tippel om het complex heen, want de ingang zat precies aan de andere kant. Bij die beurs kon ik niet zo veel, was geen geschikte plek geweest om mijn steen te droppen. Dus snel weer terug naar het Hotel, zou ik het nog wel halen? In de lift omhoog kijk ik op mijn klok± 11.11 uur! De deuren van de lift gaan open, ik leg snel mijn steen op de richel en stap weer terug de lift in. Deuren dicht…..deuren gaan weer open! Een jonge ober stapt binnen met een bordje met broodjes en een cappuccino. Zou hij nou echt niets gezien hebben???
Dinsdag 13 maart kreeg ik een mailtje van Linda de Vries:

Hallo !!

Ik heb de Lentebode gevonden, ik heb hem gevonden op 11-03-'12 rond 12:00 uur.

Ik vind het ontzettend leuk, echt super, en hij heeft een mooi plekje in mijn huisje!! :)

Heeft u op alle 5 de stenen al een reactie gekregen ??

Vr. Gr. Linda de Vries. “


Leuk toch?!
Nu weer snel door met het mozaïek voor de maand april. De maand waar Pasen in valt, een religieus feest. Vorig jaar was ik de week voor Pasen in Rome, Waar ik op Goede Vrijdag ook de kruisgang bij het Colloseum meegemaakt heb…..hoe apart. Laat dat mijn inspiratie zijn voor het 6e mozaïek van dit project.
Ja, hij is gevonden!

15 feb 2012
Ja, ja, de steen met titel "Venetiaans Carnaval" is gevonden! Nota bene door één van mijn 'cursisten' van de donderdagavond-mozaïek-inloop!
Zaterdag had ik geen bericht meer gekregen, dus ik vermoedde al dat de steen die dag niet meer opgemerkt was. Ja, en dan is het wachten, want de Cultuurfabriek is op zondag en maandag gesloten. Dinsdagochtend 14 februari, op Valentijnsdag, nog steeds geen mailtje..... Het is dat het zo slecht weer was, anders was ik even gaan kijken of hij er nog lag. Het is per slot van rekening een 'thuiswedstrijd' dit keer, als ik een steen in Groningen ga droppen kan dat niet zo gemakkelijk:-) . Maar Pauline en haar man Stephan hadden wel het slechte weer getrotseerd en waren naar de bibliotheek gegaan om lekker wat tijdschriften te lezen onder het genot van een kop koffie. Zo was ik hun namelijk afgelopen donderdag ook al tegen gekomen in de Cultuurfabriek toen ik even ging kijken of het een geschikte droppingplaats was, het heeft zo zijn voordelen, droppen in je eigen woonplaats. Maar goed, zij wisten dus eigenlijk als eerste de locatie. Maar ze wisten die dinsdagochtend niet dat hij nog niet gevonden was, niet zeker in ieder geval... Pauline kreeg in ieder geval een ingeving terwijl ze de Libelle aan het lezen was en ze ging eens kijken in de kunstuitleen.....ja, daar lag de steen gewoon nog!
Ze heeft toen zelfs nog gewacht tot 11.11 uur, zag diverse mensen die kant op lopen, maar niemand die hem goed bekeek blijkbaar! En om 11.11 uur heeft Pauline hem meegenomen en in haar tas gestopt. Waarschijnlijk moest het gewoon zo zijn. Waarom kwam ik ze anders donderdag tegen? Pauline komt uit Limburg, carnavalsprovincie bij uitstek. En ze is, net als ik, afgelopen zomer nog in Venetië geweest! Een citaat uit haar mail:
"Inderdaad, ik ben de vinder van een prachtige steen met als titel ‘Venetiaans Carnaval’.............................
Carnaval hoort natuurlijk bij een Limburgse al vier ik het nooit meer, Venetië vind ik geweldig dus die steen krijgt een warm plekje in ons huis, bij de kachel zodat we hem goed kunnen zien. Dank daarvoor ook namens Stephan.
Wij gaan ervan genieten,
groet Plien "
En ja, daar wordt ik gewoon weer heel blij van :-) )
Ik ga gauw beginnen aan het item van de volgende maand!  

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen reactie op de 4e steen!

12 feb 2012
Februari, carnavalsmaand. Zelf ben ik niet zo'n liefhebber van carnaval, maar wel ben ik erg gefascineerd van het carnaval van Venetië, met zijn prachtige kostuums en maskers. Het thema van mijn mozaïek-schilderij en bijpassende dropping-steen is in deze maand dan ook het Venetiaanse Carnaval, een kleurrijk geheel.
Toevallig dat het carnaval in Venetïe dit jaar op de 11e officieel begint, het valt elk jaar anders namelijk. En dit carnaval zo las ik net duurt altijd 11 dagen! Zo komt het cijfer 11 weer tevoorschijn... Toeval bestaat niet?
Mijn steen heb ik gisteren neergelegd in de Cultuurfabriek in Veenendaal, en wel bij de kunstuitleen tussen de schilderijen. De Cultuurfabriek staat op de plek van de oude Hollandia wolfabriek. Er zit veel kleur in het gebouw dat plaats biedt aan 4 culturele instellingen. Het leek mij een geschikte plek voor mijn 4e kleurrijke steen. Van geboorteplaats (3e steen, Leiden) naar woonplaats (4e steen, Veenendaal), en van textielfabriek naar wolfabriek, toepasselijk toch? Bibliotheek en kunstuitleen vallen ook nog eens onder huisnummer 74, waar weer de 4 terugkomt, en wat samen (7+4) 11 is.
Maar goed, ik heb nog geen reactie gekregen in mijn mail. Dus misschien ligt hij er gewoon nog! Het was er in ieder geval erg rustig. En vandaag en maandag zijn ze gesloten.... Dus dat wordt even afwachten. Hoop wel dat ik een reactie krijg!
Dan nu beginnen aan het 5e schilderij met een steen te droppen in maart, lentemaand! Het thema wordt .... 'lentebode'! In welke provincie zal ik die steen gaan droppen? Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Utrecht heb ik nu gehad. En ik drop in elke provincie behalve Flevoland, want die bestond nog niet toen ik op school de 11 provincies uit mijn hoofd moest leren! En zo zal ik ook in elke maand droppen, behalve juli, want dan ben ik op vakantie. ;-)  


 

 

 

 

 

Over het droppen van de 3e steen!

25 jan 2012
Het is al weer enige tijd geleden, maar op 11 januari 11.11 uur heb ik mijn 3e steen gedropped in Leiden, mijn geboortestad. De titel van deze steen is dan ook 'Geboortepad' net als het mozaïekschilderij dat er bij hoort, en dat ik vandaag eindelijk gevoegd heb. De droppingplaats was het bedrijfsverzamelgebouw "Nieuwe energie". Ik was namelijk op zoek gegaan waar de plaatselijke krant "Het Leidsch Dagblad" tegenwoordig zat, of het er überhaupt nog zat... Ik vond een kantoortje van hun aan de 3e Binnenvestgracht nummer 23. Wat een toeval, 3e steen op de 3e gracht, en op de 23e ben ik geboren. Maar het werd nog gekker, want de postcode bleek 2312 NR, en 23 december is mijn geboortedag! En zo was de locatie geboren. Op de 11e dus er naar toe. Ik ben een toegangsdeur ingegaan dat volgens mij meer als achteringang wordt gebruikt, er zou wel videobewaking zijn zo zei een bordje. Trap op, ....oude trap van het gebouw nog volgens mij, er heeft daar vroeger een textielspinnerij in gezeten volgens de website van 'Nieuwe energie' (http://www.nieuweenergieleiden.nl/). Boven even heen en weer gelopen, want het was nog net geen 11.11 uur......trap weer af en halverwege, waar de trap een hoek van 90 graden maakte en dus een bordes/overloop (hoe noem je dat?) was, heb ik de steen in de hoek neergelegd. Daarna ben ik meteen naar buiten gelopen, er stonden 2 mannen in het portaal te kletsen. Ik ging naar de overkant van de straat en keek naar een huisnummer daar en zag: nummer 11...(?!)
De rest van de dag heb ik lekker geluncht met een vriendin, en ook nog een familiebezoekje afgelegd, tja in je geboortestad ken je nog eens iemand.
De volgende dag keek ik op mijn mail, en toen bleek dat ik diezelfde middag nog al een reactie had gehad op mijn steen! De gelukkige vindster was Saskia, een media-adviseur van.....het Leidsch Dagblad. "Je steen heb ik gevonden en ik hou hem graag, vind hem erg mooi. Bedankt."
Kijk, daar doe ik het dus voor, iemand blij maken....en een reactie krijgen.
(Èn de nieuwsgierigheid naar het 'pad' van de steen ;-) ....nog 8 te gaan! )

   


Geen reactie....

16 dec 2011
Hmmm, ik heb Bagels & Beans gemailed, en gevraagd of ze willen kijken of de steen er nog ligt. Nee dus. Dat betekent dat iemand hem meegenomen heeft, en niet de moeite neemt om even te mailen wat hij of zij er van vindt. ......Flauw hoor.
Vervolg dropping-art project...

12 dec 2011
Toen ik mijn 1e steen 'dropte' in Elst (tijdens een lachworkshop van de Stichting Blauwe neuzen die op 11/11/11 om 11:11 uur een record wilden halen; leek me een toepasselijk moment), had ik diezelfde avond nog een reaktie van een eigenaresse van een kinderkledingwinkel, die de steen gevonden had. Een citaat uit haar mail: "Hoe bijzonder! Hoe mooi! Ik hou van Holland en ik hou van kunst. Een blijere vinder kun je je niet wensen!"
Opmerkelijk was daarbij dat ik op het kaartje had geschreven: "Voor de eerlijke vinder die dit mooi vindt en kan waarderen", en dat haar winkel "Mooi" bleek te heten.
Nu echter, na het droppen van de 2e steen, nog geen reaktie gekregen. Zou hij wel gevonden zijn? We wilden gaan eten bij Bagels en Beans, maar daar aangekomen bleken ze met een verbouwing bezig te zijn. Tenminste, dat stond geschreven op een bord links van de deur. Je kon wel koffie en thee meenemen...(?) Nou had ik al zo'n voorgevoel gehad dat ze op een of andere manier niet open zouden zijn, want ik had al op het kaartje geschreven dat ik de steen 'als het goed was' zou droppen bij Bagels & Beans...
Tja, en toe heb ik hem maar voor de deur neergelegd, onder dat bord met de verbouwingsmededeling. En daar valt hij natuurlijk niet zo 123 op. Maar hij lag er wel een beetje beschut, want mozaïek kan niet zo goed tegen de samenwerking van regen en vorst. Dus hij zal de nacht wel goed doorgekomen zijn. Of is hij toch gevonden??? Who knows...

 

 

 

 

 

Mijn "dropping art project"

10 dec 2011
Ik heb iets met het cijfer 11. Zomer 2011 kwam ik het overal tegen in Kroatië.
Van een strandje op het eiland Krk heb ik een aantal stenen meegenomen, met de bedoeling deze te gaan mozaïeken. Bij thuiskomst heb ik ze pas geteld: het waren er 11! Daar moest ik iets mee doen. Na wat brainstormen werd het "dropping-art project" geboren. Ergens in Nederland een steen droppen voor de eerlijke vinder, en vragen om een reactie.
Het eerste object heeft de titel "Ik hou van Holland", net als het mozaïekschilderij waar ik toen mee bezig was. Deze eerste steen heb ik heel toepasselijk op 11/11/11 om 11.11 uur ergens in Nederland neergelegd in één van de 11 oude provincies. Vervolgens zal ik elke 11e van de maand een nieuw ‘piece of dropping art’ ergens gaan achter laten….
De 2e steen is inmiddels ook af en heet "Autumn love". Morgen is het de 11e en zijn we in Eindhoven voor de schaaktraining van Jorick. Wij lunchen dan meestal bij "Bagels en Beans", dus wie weet wordt dat de droppingplek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een reactie plaatsen?
Dat kan!
Soms lijkt het of je daar een Google-account voor moet hebben, maar het kan ook 'anoniem' of met naam+URL (het gewenste aanvinken). Voor de URL(=website-adres) mag je eventueel ook gewoon de URL van mijn blog nemen :-)