donderdag 10 juli 2014

Bericht van Lonely Stone nr 3 en een nieuwe dropping van steen nr 5 in Culemborg op 11 juli!

Op 20 juni kwam er bij mij een mailtje binnen van Fedor uit Amsterdam. Hij had op 15 mei Lonely Stone nr 3 gevonden in Leiden. En werkelijk op een heel mooi moment...
Ik citeer: ".....Op 15 mei liep ik door Leiden op weg naar een afspraak en tegelijk bellend met mijn vriendin die een moeilijke tijd had en vertelde dat ze behoefte had aan een anker om haar op de grond te houden als ze dreigde om weg te vliegen en verloren te raken. Precies op dat moment zag ik uit mijn ooghoek iets moois glinsteren in het zonnetje...." Een van mijn stenen een anker in iemands leven, dat klinkt toch wel heel mooi! Dankjewel Fedor voor je mailtje, ik ben daar echt heel blij mee!
Hij heeft de steen uiteraad aan zijn vriendin gegeven en wat ook mooi is, ze gaan de steen in de toekomst, als het anker niet meer nodig is, nogmaals voor iemand ergens neerleggen!
Wie wordt de eerlijke vinder?!


Van steen nr 4 echter, gedropt in Amsterdam op een o zo mooi plekje, heb ik nog helemaal niets vernomen. En er stond toch ook een Engelse tekst bij voor het geval een buitenlandse toerist of zo hem zou vinden...
Hij lag in een straatje in de buurt van het Vondelpark waar ik een prachtig Jugendstil huis tegen kwam met in de gevel twee nisjes. Er bleek een hotel in te zitten. Het Atlas Hotel.
Ik neem toch aan dat hij door iemand gevonden is en meegenomen. Hij zal er toch echt niet meer liggen, dat geloof ik niet:-).
Ik hoop maar, ook al weet ik het dus niet, dat ook deze steen op een goed plekje terecht is gekomen en dat iemand er iets aan heeft....


Dan nu verder met de volgende steen, Lonely Stone nr 5... En nee, nog niet de laatste, want een van mijn mozaïekcursisten heeft mij laatst een steen, een stuk speksteen zelfs, gegeven die zij vond in een hoekje op zolder...helemaal alleen en vergeten:-). Hij is al in de maak!
Steen nr 5 vond ik in maart op de Amerongse berg. Dat is zowat bijna mijn achtertuin, maar op dat moment was ik een weekendje weg in Amerongen. Een weekendje dansen wel te verstaan. Heel gezellig hoor!
Dat weekend is er elk jaar in maart en het was voor mij de 3e keer dat ik er bij was. En bij dat weekend hoort ook altijd een wandeling door het bos op de zondagochtend. Terwijl ik ik iemand vertelde over mijn stenenprojecten keek ik om mij heen en merkte op dat er best wel wat stenen lagen in zo'n bos! Maar geen eenzame stenen zag ik op dat moment, ze lagen eigenlijk allemaal wel gezellig bij elkaar...
We waren met een groepje en we moesten iets met vogelgeluiden herkennen doen. Maar we deden niet zo heel erg ons best, want het was eigenlijk heel erg lekker weer, echt lente... Al wandelend, pratend, en genietend van de zon zag ik hem opeens liggen, eenzaam op een plek met allemaal verdorde bladeren.....lonely stone nr 5!
Onlangs heb ik hem bewerkt met mozaïek, geïnspireerd door het bos en de zonnige dag van toen:-)
Dit is hem:
Ik ga hem morgen droppen, op de 11e van de maand, net als destijds bij Project 11!
En ik dacht, als ik de steen de berg af laat rollen (niet echt natuurlijk), dan rolt hij naar de rivier toe, de Nederrijn die daar stroomt. Misschien is deze steen wel ooit met het wassende water van de rivier terecht gekomen in Amerongen? En dan stroomt hij nu verder, naar daar waar de Nederrijn overgaat in de Lek...
Droppen wil ik morgen in een plaatsje, aan de Lek. Een plaats waar ik nog niet eerder ben geweest, maar een beschermd stadsgezicht schijnt te hebben, zo vertelde Wikipedia mij, de stad Culemborg! Nou, ik ben benieuwd!
Mocht je dit lezen terwijl je deze mooie steen nr 5 gevonden heb, dan zou ik het heel fijn vinden als je mij een mailtje stuurt! Doen hè?!!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een reactie plaatsen?
Dat kan!
Soms lijkt het of je daar een Google-account voor moet hebben, maar het kan ook 'anoniem' of met naam+URL (het gewenste aanvinken). Voor de URL(=website-adres) mag je eventueel ook gewoon de URL van mijn blog nemen :-)