dinsdag 25 februari 2014

Lonely Stone nr 2

De tweede steen uit de Lonely Stone serie is klaar! Morgen wordt hij 'gedropped' door mij in Gouda...
De kale steen komt uit helemaal uit Turkije!

Afgelopen herfst was ik daar voor een weekje nazomeren in het inlandse plaatsje Dalyan, dat aan een rivier ligt. Aan de overkant van de rivier torenen de Lycische koningsgraven imposant boven het stadje uit. Op de rivier veel bootjes met toeristen die naar de modderbaden of het strand gaan. Je kunt jezelf ook laten overroeien naar de overkant om aldaar naar de opgravingen van de oude stad Kaunos te lopen....
Maar je kunt natuurlijk ook met een excursie meegaan, bijvoorbeeld de natuur in. Zo deden wij.
Tijdens deze excursie kreeg ik zomaar een steen!
En ik kreeg hem van de 5-jarige Jochem uit Gouda, die samen met zijn ouders ook aan de excursie meedeed. Hij was het enige kind in de groep, maar hij vermaakte zich uitstekend. Onder andere door stenen te verzamelen in een doos. Grote en kleine stenen, en zo nu en dan liet hij iemand een steen uitzoeken of gaf iemand er eentje!

Nou, ik was erg blij met mijn steen, want eigenlijk wilde ik een steen meenemen uit Turkije, ....een 'eenzame' steen, een steen die ik op een aparte manier zou vinden of krijgen. En het gebeurde! Want Jochem gaf mij een steen! Dankjewel Jochem! Ik heb hem verteld wat ik er mee ging doen, maar ik weet niet of hij daar veel van begrepen heb. :-) Maar zijn ouders heb ik mijn visitekaartje gegeven, dus wie weet kijken ze af en toe op mijn website en zien ze een dezer dagen hoe de steen geworden is. Òf Jochem vindt zelf morgen zomaar mijn steen in Gouda, dat zou wel hèèl toevallig zijn, maar je weet het maar nooit...
Op de steen heb ik veel snoeperige kralen geplakt en zelfs een echt glazen snoepje dat ik deze zomer in Sienna, Italië kocht. Want Jochem had die dag een snoepketting om zijn nek, hij was (is?) dol op snoepjes!
Ik ga proberen om de steen neer te leggen op een plek waar kinderen komen, ergens in de binnenstad?, hopelijk lukt het. Ik dacht eerst aan de jeugdafdeling van de bibliotheek, maar die schijnt versnippert te zijn over de gehele stad, in de wijken, dus dat is waarschijnlijk niet handig.... Hopelijk vind ik een mooi plekje, en hopelijk krijg ik dit keer wèl een mailtje van de eerlijke vinder... (Want als je niets stuurt dan ben je dat eigenlijk niet...Oei.)
Wordt vervolgd....….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een reactie plaatsen?
Dat kan!
Soms lijkt het of je daar een Google-account voor moet hebben, maar het kan ook 'anoniem' of met naam+URL (het gewenste aanvinken). Voor de URL(=website-adres) mag je eventueel ook gewoon de URL van mijn blog nemen :-)